Financiën 

Indien u Helpende Honden inschakelt voor de begeleiding van uw kind, dan zijn daar uiteraard kosten aan verbonden. Die kosten moet u in principe zelf betalen.

Afhankelijk van uw situatie zijn er soms manieren waardoor de kosten van een trainings- of begeleidingstraject bij Helpende Honden vergoed kunnen worden.

Heeft uw kind een Persoons Gebonden Budget (PGB), dan kunt u de training of begeleiding mogelijk daaruit bekostigen. Voor het aanvragen van een PGB, of voor meer informatie, kunt u terecht op www.pgb.nl.

Let op!!: Het Zorgkantoor stelt zich op het standpunt dat begeleiding door Helpende Honden geen begeleiding is, maar therapie, en dus niet uit het PGB vergoed kan worden. Er loopt daarover nu een procedure bij de bestuursrechter, maar vraagt u vooraf een schriftelijke verklaring bij het Zorgkantoor dat u de begeleiding door Helpende Honden uit het PGB mag betalen.

Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om voor de gemaakte kosten bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente. Ook zijn de kosten onder voorwaarden op te voeren bij uw belastingaangifte als 'bijzondere ziektekosten'. Die regeling is in 2009 ingrijpend veranderd. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Omdat Helpende Honden is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en opgenomen in het Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG) is een aantal zorgverzekeraars bereid (een deel van) de kosten te vergoeden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Moet u (een deel van) de kosten zelf betalen, laat ons dat weten. Wij zoeken graag met u naar een oplossing.

 

Om u een indicatie te geven:

de kosten zijn voor individuele begeleiding zijn per 1 maart 2012 € 70,00 per sessie van maximaal 60 minuten.

Groepstrainingen zijn maatwerk. Na uitgebreid onderzoek naar uw wensen en behoeften zullen wij een prijsopgave doen.

 

AGB-Codes

De AGB-Codes van Helpende Honden zijn:
AGB Zorgverlener 90-38451
AGB Praktijk 90-16987

KvK nummer 37.13.69.19

NFG

Patricia Delorme is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en geregistreerd bij de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG)

Contact

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel 0228 - 769 002

BTW nummer NL1875.07.995

Bezoekadres

Westerkerkweg 26a
1606 BD Venhuizen
(Alleen op afspraak)

IBAN NL34 RABO 0142.620.289