Oplossingsgerichte begeleiding

Oplossingsgerichte begeleiding of therapie (OT, in het engels SF(B)T, Solution Focused (Brief) Therapy), is een therapeutisch model dat in de jaren '80 is ontwikkeld door Peter De Shazer, Insoo Kim Berg en hun collega's van het Brief Family Therapy Center in Milwaukee, VS.

Het model verwerft wereldwijd populariteit vanwege de inherent respectvolle benadering. Therapeuten die het OT-model gebruiken uiten hun respect voor cliënten op een actieve en consequente manier. Ze doen dit door vragen te stellen die ontworpen zijn om de wensen en verwachtingen van cliënten helder te krijgen. Bovendien zal de therapeut de in het verleden door de cliënt geboekte successen erkennen en inbouwen in het therapeutisch proces.

Enkele uitgangspunten zijn; denken in oplossingen in plaats van problemen, oplossingen liggen binnen de cliënt zelf, er bestaat geen noodzaak om de oorzaak of de functie van de psychopathologie te kennen om succesvolle therapie te kunnen aanbieden, snelle verandering is mogelijk, focus van de behandelaar op wat veranderbaar is, en positieve uitzonderingen zoeken om deze te versterken.

Patricia Delorme heeft de Mastercourse in Oplossingsgerichte Korte Therapie gevolgd bij het Korzybski Instituut in samenwerking met de Saxion Hogescholen.

 

AGB-Codes

De AGB-Codes van Helpende Honden zijn:
AGB Zorgverlener 90-38451
AGB Praktijk 90-16987

KvK nummer 37.13.69.19

NFG

Patricia Delorme is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en geregistreerd bij de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG)

Contact

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel 0228 - 769 002

BTW nummer NL1875.07.995

Bezoekadres

Westerkerkweg 26a
1606 BD Venhuizen
(Alleen op afspraak)

IBAN NL34 RABO 0142.620.289