Helpende Honden in PSC Magazine

In het PSC Magazine, de informatie- en inspiratiebron voor professionals aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en Adiona, platform voor kindercoaching, van mei 2012 staat een prachtig interview met Patricia Delorme over Helpende Honden. Je kunt het hier lezen.

Topdogtraining op SBO De Piramide in Hoorn 

Helpende Honden start in september 2011 met de eerste Topdog-training in Noord-Holland!

De TOPDOG hondenbegeleidingstraining is een jeugdhulpverleningsmodule, waarbij een hond wordt ingezet als co-trainer. Het is een training in zelfbeheersing en weerbaarheid met een hond als gids voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Er wordt geleerd een hond te begeleiden en leiding te geven door gebruik te maken van honden(lichaams)taal en hondengedragsregels.

De module is ontwikkeld naar voorbeelden uit het Animal Assisted Therapy model, waarmee goede resultaten worden behaald in Amerika, Oostenrijk, Duitsland en op kleinere schaal Frankrijk. Animal Assisted Therapy wordt ingezet in de psychiatrie, de begeleding van mensen met verstandelijke en fysieke beperkingen en in het onderwijs. TOPDOG is dan ook inzetbaar op scholen, binnen instellingen, en als onderdeel van een breder hulpverleningsplan.

TOPDOG is ontwikkeld in een samenwerking van Rob Mos van Hondenadviesbureau Mens & Hond Consultancy en Orthopsychiatrie Lindenhout regio Doetinchem. 

Helpende Honden in KidsWeek Junior 

Een aantal van de kinderen die door Helpende Honden begeleid zijn, zijn geïnterviewd door KidsWeek Junior, een landelijke weekkrant voor kinderen tussen zeven en tien jaar.

We zijn er trots op dat de kinderen en hun ouders hier graag aan mee wilden werken.

Helpende Honden staat in de Kits!

 

Twee kinderen die door Helpende Honden zijn begeleid worden geïnterviewd door Kits, de kinderbijlage van het Reformatorisch Dagblad. Een mooi verhaal over hun ervaringen!

Helpende Honden in de krant 

In het Noord-Hollands dagblad van 10 oktober 2009 verscheen een interview met Patricia Delorme onder de kop:

Pionier in jeugdhulpverlening.

AGB-Codes

De AGB-Codes van Helpende Honden zijn:
AGB Zorgverlener 90-38451
AGB Praktijk 90-16987

KvK nummer 37.13.69.19

NFG

Patricia Delorme is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en geregistreerd bij de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG)

Contact

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel 0228 - 769 002

BTW nummer NL1875.07.995

Bezoekadres

Westerkerkweg 26a
1606 BD Venhuizen
(Alleen op afspraak)

IBAN NL34 RABO 0142.620.289