Werkwijze 

Helpende Honden richt zich op therapie en begeleiding van kinderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de uitgangspunten van Animal Assisted Therapy (dierondersteunde therapie) vanuit een kortdurende, oplossingsgerichte benadering. 

Dit betekent dat er doelgericht gewerkt zal worden aan de wensen tot verandering van het kind, waarbij gezocht wordt naar passende oplossingen voor het kind en zijn of haar omgeving, en nieuwe vaardigheden worden geoefend.

Na aanmelding worden u en uw kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Als uit dit gesprek blijkt dat een trainings- of begeleidingstraject bij Helpende Honden een goede manier is om te werken aan de wensen tot verandering, wordt er samen met uw kind en u als ouders een keuze gemaakt tussen een individuele begeleiding of een groepstraining. Tevens wordt besproken of uw kind aan de training deelneemt met een eigen hond, een hond uit uw directe omgeving, of dat er gekozen wordt voor een hond uit het aanbod van Helpende Honden.

Honden uit de eigen omgeving worden door ons getest op geschiktheid. Het kunnen bieden van veiligheid voor de kinderen, de hond zelf en de andere honden staan bij ons hoog in het vaandel. Net als de mogelijkheid voor kinderen en jongeren om vaardigheden te kunnen oefenen. Immers, bij Helpende Honden staat uw kind, en de professionele begeleiding daarvan, altijd centraal.

Na het kennismakingsgesprek wordt er een begeleidingsovereenkomst gemaakt waarin wordt beschreven aan welke specifieke doelen zal worden gewerkt en welke rol de hond daarin gaat vervullen. Ieder kind is immers uniek!

Na vijf bijeenkomsten zal er een voortgangsgesprek zijn met u en uw kind. Er wordt in dit gesprek samen gekeken naar de mate waarin doelen zijn behaald en welke doelen nog de aandacht vragen.

Na de tiende bijeenkomst zal er een eindgesprek plaatsvinden om de resultaten van het trainings- of begeleidingstraject te bespreken. Vragen van kinderen en ouders over mogelijkheden zoals het vervolgen van hulp of steun door Helpende Honden of andere hulpaanbieders kunnen ook onderwerp van gesprek zijn. Uiteraard ontvangt u een eindverslag van de geboden hulp.

Het kennismakings-, voortgangs- en eindgesprek kunnen in overleg bij u thuis plaatsvinden.

 

AGB-Codes

De AGB-Codes van Helpende Honden zijn:
AGB Zorgverlener 90-38451
AGB Praktijk 90-16987

KvK nummer 37.13.69.19

NFG

Patricia Delorme is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en geregistreerd bij de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG)

Contact

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel 0228 - 769 002

BTW nummer NL1875.07.995

Bezoekadres

Westerkerkweg 26a
1606 BD Venhuizen
(Alleen op afspraak)

IBAN NL34 RABO 0142.620.289